Meest gestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, neem direct contact met ons op via .

De wereld verandert en Grant Thornton ontwikkeld zich hierin mee. Begin 2018 is het Grant Thornton gestart het Opportunity identifer project (OPID). Dit houdt in dat wij op basis van onze gegevens allerlei analyses uitvoeren ten behoeve van onze klanten. Hiermee wil Grant Thornton aansluiten bij de nieuwe realiteit: de wereld van automatisering en digitalisering van processen en dienstverlening.

Aan de hand van de ontwikkelingen van de fiscale wet- en regelgeving voeren wij allerlei data analyses uit om onze klanten op proactieve wijze te voorzien van mogelijke ‘fiscale opportunity’s’. Voor meer informatie kunt u gerust met ons contact opnemen via

Zowel bestaande klanten als niet-klanten van Grant Thornton kunnen ten alle tijden gebruik maken van onze dienstverlening op deze website zolang ze online staan.

Momenteel voert Grant Thornton een rechtszaak tegen de box 3 heffing voor de buitenlandse woning. Door middel van het model bezwaarschrift verzoekt u de inspecteur van de belastingdienst om aan te haken bij de lopende rechtszaak. De inspecteur zal dan geen uitspraak doen op uw bezwaarschrift totdat de rechter uitspraak heeft gedaan over de omgang van de box 3 heffing t.a.v. de buitenlandse woning. De uitspraak van de rechter is dan tevens de uitspraak op uw bezwaarschrift. Nadat het bezwaarschrift naar de belastingdienst heeft verstuurd ontvangt u van de belastingdienst een brief waarin wordt vermeld wat de vervolgstappen zijn.

Om het model bezwaarschrift te kunnen downloaden betaalt eenmalig 65 euro. Mocht de uitspraak van de rechter in het voordeel van de belastingplichtige vallen dan krijgt u waarschijnlijk de te veel betaalde box 3 heffing terug. In andere gevallen bent u slecht de eenmalig betaalde 65 euro kwijt. U betaald dus geen griffierechten, tenzij u zelf naar de rechter stapt.

Ja dat is mogelijk. Wilt u dat wij namens uw het bezwaarschrift opsturen neem dan contact met ons op.

Uw gegevens worden veilig opgeslagen confirm onze 

Om veilige betalingen te verzorgen gebruikt GTDienst de online betalingoplossing van Buckaroo. Voor meer informatie over Buckaroo ga na naar: .

Vraag nog niet beantwoord?

Is uw vraag nog niet beantwoord door de meest gestelde vragen, neem dan contact op via .